Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28.05.1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów

www.przepisy.gofin.pl
wydawca: Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. ul. Owocowa 8, 66-400 Gorzów Wlkp.
www.gofin.pl    sklep internetowy: www.sklep.gofin.pl

Wersja czasowa:
od 1996.05.30
do 2019.07.08
tekst pierwotny
Dz. U. z 1996 r. nr 60, poz. 279
Istniejące wersje czasowe § 2
Tekst pierwotny
Dz. U. z 1996 r. nr 60, poz. 279
2019.07.09
zmieniony przez
Pokaż wszystkie w jednym oknie

§ 2. 1. Posiłki powinny zawierać około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną około 1000 kcal.

2. Jeżeli pracodawca nie ma możliwości wydawania posiłków ze względu na rodzaj wykonywanej przez pracownika pracy lub ze względów organizacyjnych, może zapewnić w czasie pracy:

    1) korzystanie z takich posiłków w punktach gastronomicznych,

    2) przyrządzanie posiłków przez pracownika we własnym zakresie z otrzymanych produktów.