Facebook

Kliknij ten link, aby przejść do panelu logowania.
Teraz do wszystkich płatnych Serwisów internetowych
Wydawnictwa Podatkowego GOFIN loguj się w jednym
miejscu.


Po zalogowaniu znajdziesz menu z linkiem do swojego
konta abonenta i dodatkowych opcji.

Jak szukać?»

Ujednolicone przepisy prawne - www.przepisy.gofin.pl
Aktualnie jesteś: Ujednolicone przepisy prawne (strona główna) » Prawo pracy » Kodeks pracy i przepisy ogólne »  Ustawa z dnia 26.06.1974 r. Kodeks pracy

Ustawa z dnia 26.06.1974 r. Kodeks pracy1)

 
GOFIN WYJAŚNIA: publikacje *) powiązane z aktualnie wyświetlanym art. 232 obowiązującym od 5.06.2019 r. do 29.07.2020 r.
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Dodatek nr 11 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 14 z dnia 20.07.2020 - Świadczenia pracownicze w księgach jednostki
Zapewnienie warunków bhp w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 55 (1721) z dnia 9.07.2020
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 11 (1677) z dnia 6.02.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 8 (1674) z dnia 27.01.2020
Bezpłatne wyżywienie dla pracowników i zleceniobiorców a przychód podatkowy i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 3 (1046) z dnia 20.01.2020
Bony uprawniające do pobrania ciepłego posiłku zamiast posiłków profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 2 (1045) z dnia 10.01.2020
Zapewnienie uprawnionym pracownikom posiłków profilaktycznych w formie cateringu
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 1 (499) z dnia 1.01.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 21 (495) z dnia 1.11.2019
Wydatki na posiłki profilaktyczne dla pracowników
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 30 z dnia 20.10.2019 - Wydatki firmowe jako koszty podatkowe i bilansowe - wybrane zagadnienia
Karty na posiłki profilaktyczne dla pracowników - PIT i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 30 (1037) z dnia 20.10.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie cateringu
Dodatek nr 27 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 28 z dnia 1.10.2019 - Zmiany w przepisach wprowadzone w trakcie 2019 r.
Należność za niezwróconą przez pracownika odzież roboczą
Poradnik VAT nr 16 (496) z dnia 20.08.2019
Posiłki i napoje profilaktyczne
Poradnik VAT nr 15 (495) z dnia 10.08.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie kateringu
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Karty żywieniowe dla pracowników po godzinach pracy trzeba oskładkować
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Ujęcie w podatkowej księdze kosztu zakupu posiłków dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (493) z dnia 1.07.2019
Profilaktyczne posiłki i napoje
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 50 (1612) z dnia 24.06.2019 - Zapewnienie warunków BHP w firmie
Wydatki na usługi gastronomiczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 48 (1610) z dnia 17.06.2019 - Wydatki pracownicze w kosztach podatkowych
GOFIN WYJAŚNIA: publikacje *) powiązane z art. 232 w pozostałych wersjach czasowych
Ewidencja wybranych obowiązkowych świadczeń na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 73 (2052) z dnia 11.09.2023
Wydatki na zakup wody wydawanej pracownikom
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 21 (1172) z dnia 20.07.2023
Zapewnienie pracownikom posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 13 (589) z dnia 10.07.2023
Zasady bhp
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2023 - Elastyczne formy świadczenia pracy
Treść indywidualnego porozumienia z pracownikiem wykonującym pracę zdalną
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 6 (576) z dnia 10.03.2023
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w zimie
Gazeta Podatkowa nr 97 (1972) z dnia 5.12.2022
Praca zdalna na nowych zasadach
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (569) z dnia 1.12.2022
VAT przy nieodpłatnych świadczeniach na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 66 (1941) z dnia 18.08.2022
Posiłki dla pracowników jako przychód i koszt
Gazeta Podatkowa nr 62 (1937) z dnia 4.08.2022
Zakup posiłków w kosztach pracodawcy
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 55 (1930) z dnia 11.07.2022 - Rozliczenie wydatków pracowniczych w podatku dochodowym
Bezpieczeństwo i higiena pracy w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 52 (1927) z dnia 30.06.2022
Koszty pracownicze
Przegląd Podatku Dochodowego nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Obowiązki pracodawcy wynikające z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Produkty spożywcze i gastronomia w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 25 (1900) z dnia 28.03.2022
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2022 - Ochrona zatrudnienia pracowników ze względu na warunki pracy
ZUS od posiłków dla pracowników finansowanych przez zakład pracy
Gazeta Podatkowa nr 14 (1889) z dnia 17.02.2022
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 102 (1873) z dnia 23.12.2021
Skutki podatkowe zapewnienia posiłków pracownikom
Gazeta Podatkowa nr 89 (1860) z dnia 8.11.2021
Karty przedpłacone na nabycie posiłków profilaktycznych i innych produktów spożywczych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 21 (549) z dnia 1.11.2021
Zwrócony pracownikowi koszt posiłku
Przegląd Podatku Dochodowego nr 20 (548) z dnia 20.10.2021
Czy pracownik może otrzymać ryczałt zamiast zimnych napojów?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 25 (1104) z dnia 1.09.2021
Dofinansowanie z różnych źródeł posiłków dla pracowników
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 16 (538) z dnia 10.08.2021
Obowiązki z zakresu bhp w sezonie letnim
Gazeta Podatkowa nr 61 (1832) z dnia 2.08.2021
PIT i ZUS od wartości kart na posiłki dla pracowników
Gazeta Podatkowa nr 30 (1801) z dnia 15.04.2021
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Karty przedpłacone służące do zakupu produktów żywnościowych
Dodatek nr 7 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 7 z dnia 1.04.2021 - Zwolnienie z oskładkowania niektórych rodzajów przychodów w świetle interpretacji ZUS
Zapewnienie odpowiednich warunków bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 6 (1777) z dnia 21.01.2021
Zakup bonów/kuponów żywieniowych dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (1078) z dnia 10.12.2020
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Przegląd Podatku Dochodowego nr 23 (527) z dnia 1.12.2020
Posiłki od pracodawcy w przychodach pracowniczych
Gazeta Podatkowa nr 91 (1757) z dnia 12.11.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Gazeta Podatkowa nr 83 (1749) z dnia 15.10.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Poradnik VAT nr 19 (523) z dnia 10.10.2020
Napoje profilaktyczne w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 45 (1607) z dnia 6.06.2019
Posiłki (napoje) profilaktyczne przekazywane pracownikom w ramach bhp
Dodatek nr 16 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 15 z dnia 20.05.2019 - Ulgi i zwolnienia w PIT, ZUS i VAT - wybrane zagadnienia
Obiady wydawane pracownikom
Przegląd Podatku Dochodowego nr 9 (489) z dnia 1.05.2019
Podstawa prawna przekazania pracownikom świadczeń w ramach bhp
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 12 (1019) z dnia 20.04.2019
Dodatkowe wymogi bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 10 (1572) z dnia 4.02.2019
Posiłki regeneracyjne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 92 (1549) z dnia 15.11.2018
Zapewnienie pracownikom napojów i posiłków profilaktycznych w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 22 (472) z dnia 10.11.2018
Posiłki profilaktyczne po godzinach pracy trzeba oskładkować
Gazeta Podatkowa nr 84 (1541) z dnia 18.10.2018
Napoje i posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 19 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 20 z dnia 10.10.2018 - BHP w firmie
Usługi gastronomiczne w rachunku kosztowym
Gazeta Podatkowa nr 81 (1538) z dnia 8.10.2018
Napoje profilaktyczne i ochrona pracowników przed upałami
Gazeta Podatkowa nr 64 (1521) z dnia 9.08.2018
Obowiązki pracodawcy wynikające z przepisów bhp
Przegląd Podatku Dochodowego nr 15 (471) z dnia 1.08.2018
Posiłki od pracodawcy w przychodach pracowniczych
Gazeta Podatkowa nr 58 (1515) z dnia 19.07.2018
Napoje profilaktyczne i ochrona przed upałami w okresie letnim
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (991) z dnia 10.07.2018
Podatek VAT od zakupu posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 12 (468) z dnia 20.06.2018
Dodatkowy posiłek przychodem pracownika
Gazeta Podatkowa nr 30 (1487) z dnia 12.04.2018
Posiłki profilaktyczne wyłączone z podstawy wymiaru składek ZUS
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 7 (457) z dnia 1.04.2018
Rozliczenie podatkowo-składkowe ekwiwalentu dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 5 (461) z dnia 1.03.2018
Bezpieczeństwo i higiena pracy w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 89 (1443) z dnia 6.11.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Dodatek nr 25 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 27 z dnia 20.09.2017 - Rozliczanie świadczeń pracowniczych - Prawo pracy, podatki i ewidencja księgowa
Woda mineralna dla zleceniobiorców w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (959) z dnia 20.08.2017
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (447) z dnia 1.08.2017
Wysokość diet w krajowej podróży służbowej
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 54 (1408) z dnia 6.07.2017 - Pracownik w podróży służbowej
Napoje profilaktyczne dla pracowników w porze letniej
Gazeta Podatkowa nr 50 (1404) z dnia 22.06.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 17 (952) z dnia 10.06.2017
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2017 - Składniki wynagrodzenia zwolnione ze składek ZUS i podatku dochodowego
Poczęstunki i posiłki w kosztach firmowych
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 22 (1376) z dnia 16.03.2017 - Firmowe wydatki w kosztach podatkowych
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2017 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Zapewnienie odpowiedniej temperatury i posiłków profilaktycznych w okresie zimowym
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 34 (933) z dnia 1.12.2016
Ustalanie "krajowej" diety w podróży służbowej
Gazeta Podatkowa nr 96 (1346) z dnia 1.12.2016
Posiłki profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1341) z dnia 14.11.2016
Wydatki gastronomiczne w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 77 (1327) z dnia 26.09.2016
Napoje chłodzące zakupione dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (923) z dnia 20.08.2016
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 57 (1307) z dnia 18.07.2016
Wyliczanie diet za krajową podróż służbową
Gazeta Podatkowa nr 36 (1286) z dnia 5.05.2016
W porze zimowej więcej obowiązków bhp
Gazeta Podatkowa nr 98 (1243) z dnia 7.12.2015
Obowiązki pracodawców w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1236) z dnia 12.11.2015
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2015 - Zwolnienie z oskładkowania i opodatkowania niektórych składników wynagrodzenia
Dostarczanie pracownikom posiłków profilaktycznych, napojów i odzieży roboczej
Dodatek nr 12 do Poradnika VAT nr 19 z dnia 10.10.2015 - Podmioty i czynności podlegające ustawie o VAT
Nieodpłatne przekazanie towarów
Poradnik VAT nr 18 (402) z dnia 20.09.2015
Zapewnienie odpowiednich warunków pracy w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Warunki pracy w okresie zimowym
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Odliczenie VAT z tytułu nabycia posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 16 (400) z dnia 20.08.2015
Obowiązki pracodawcy wobec pracowników zatrudnionych w warunkach szczególnie uciążliwych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (399) z dnia 1.08.2015
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 58 (1203) z dnia 20.07.2015
Składki ZUS od świadczeń wynikających z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 19 (1164) z dnia 5.03.2015 - Świadczenia pracownicze zwolnione ze składek ZUS
Wydatki na posiłki w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Obowiązki bhp w sezonie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Zapewnienie posiłku profilaktycznego a wysokość diety za podróż służbową
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (862) z dnia 10.12.2014
Zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (377) z dnia 1.12.2014
Składki ZUS od świadczeń wynikających z bhp
Gazeta Podatkowa nr 92 (1133) z dnia 17.11.2014
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Zapewnienie wody i innych napojów w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (851) z dnia 20.08.2014
Obowiązki wynikające z przepisów prawa pracy
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (373) z dnia 1.07.2014
Obowiązki pracodawcy w czasie letnich miesięcy
Gazeta Podatkowa nr 49 (1090) z dnia 18.06.2014
Posiłki profilaktyczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 26 (1067) z dnia 31.03.2014 - Jak chronić zdrowie pracowników w miejscu pracy?
Zimowe obowiązki pracodawcy w zakresie bhp
Gazeta Podatkowa nr 7 (1048) z dnia 23.01.2014
Czy zapewnienie posiłków profilaktycznych wpływa na wysokość diety?
Dodatek nr 36 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 35 z dnia 10.12.2013 - Podróże służbowe - przepisy, wyjaśnienia
Pora zimowa dokłada pracodawcy obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 94 (1031) z dnia 25.11.2013
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2013 - Składniki wynagrodzenia bez składek i podatku
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 22 (352) z dnia 10.11.2013
Woda i napoje zapewnione przez pracodawcę
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 84 (1021) z dnia 21.10.2013 - Opodatkowanie pozapłacowych świadczeń pracowniczych
Zapewnienie posiłków pracownikom
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 29 z dnia 10.10.2013 - Świadczenia pracownicze wyłączone ze składek ZUS w 2013 r.
Zapewnienie posiłków
Przegląd Podatku Dochodowego nr 19 (355) z dnia 1.10.2013
Napoje i posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 14 do Przeglądu Podatku Dochodowego nr 18 z dnia 20.09.2013 - Dochody wolne od podatku
Zapewnienie odpowiednich warunków w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 74 (1011) z dnia 16.09.2013 - Jak przygotować stanowisko pracy dla pracownika?
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 56 (993) z dnia 15.07.2013 - Składki ZUS od świadczeń pracowniczych
W czasie lata pracodawcy przybywa obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 54 (991) z dnia 8.07.2013
Obowiązek zapewnienia pracownikom zimnych napojów wynikający z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 13 (349) z dnia 1.07.2013
Czy posiłki profilaktyczne zmniejszają dietę z tytułu podróży służbowej?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 15 (806) z dnia 20.05.2013
Składki ZUS od kart żywieniowych
Gazeta Podatkowa nr 32 (969) z dnia 22.04.2013
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2013 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Warunki pracy w okresie zimowym zgodne z wymogami bhp
Gazeta Podatkowa nr 5 (942) z dnia 17.01.2013
Dieta i posiłek regeneracyjny w podróży służbowej
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 2 (332) z dnia 10.01.2013
Opodatkowanie ekwiwalentu za posiłki profilaktyczne
Przegląd Podatku Dochodowego nr 1 (337) z dnia 1.01.2013
 
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

  • niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

    Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

    Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

  • Dobrowolna zgoda.

    Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o., ul. Owocowa 8, 66-400 Gorzów Wlkp., tel. 95 720 85 40, faks 95 720 85 60