Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 12.03.2013 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wykazów towarów do celów poboru podatku od towarów i usług w imporcie
o przepisie
art./§
aktu prawnego
pełną treść
widoczną część
powiązane
powiązane
Na podstawie art. 41 ust. 15 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2011 r. nr 177, poz. 1054, z późn. zm.) zarządza się, co następuje:
§ 1. W rozporządzeniu Ministra Finansów z dnia 22 grudnia 2011 r. w sprawie wykazów towarów do celów poboru podatku od towarów i usług w imporcie (Dz. U. z 2013 r. poz. 206) wprowadza się następujące zmiany:
1) w załączniku nr 1 do rozporządzenia:
a) uchyla się pozycję 41,
b) uchyla się pozycje 43-45,
c) pozycja 46 otrzymuje brzmienie:
46 |
ex 0511 |
Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; martwe zwierzęta objęte działem 1 lub 3, nienadające się do spożycia przez ludzi - z wyłączeniem CN 0511 99 |
d) uchyla się pozycję 283,
e) w objaśnieniach do podpozycji oznaczonych symbolem * umieszczonym w kolumnie Kod CN:
- uchyla się objaśnienie nr 6,
- objaśnienie nr 19 otrzymuje brzmienie:
"19) wyłącznie: niegazowane napoje, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego; niegazowane napoje zawierające tłuszcz mlekowy, z wyłączeniem napojów, przy przygotowywaniu których wykorzystywany jest napar z kawy lub herbaty, niezależnie od udziału procentowego tego naparu w przygotowywanym napoju";
2) w załączniku nr 2 do rozporządzenia:
a) uchyla się pozycję 29,
b) uchyla się pozycje 31-33,
c) uchyla się pozycje 35 i 36,
d) w objaśnieniach do podpozycji oznaczonych symbolem * umieszczonym w kolumnie Kod CN:
- uchyla się objaśnienie nr 2,
- objaśnienie nr 11 otrzymuje brzmienie:
"11) wyłącznie: niegazowane napoje, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego; niegazowane napoje zawierające tłuszcz mlekowy, z wyłączeniem napojów, przy przygotowywaniu których wykorzystywany jest napar z kawy lub herbaty, niezależnie od udziału procentowego tego naparu w przygotowywanym napoju".
§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2013 r.