Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 4.04.2011 r.
w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług
o przepisie
art./§
pełną treść
widoczną część
powiązane
powiązane
Uwaga od redakcji:
Zmiany, które wchodzą w życie w wybranej wersji czasowej - zaznaczono kolorem
Niniejsze rozporządzenie utraciło moc z dniem 1.01.2014 r.
Lp. |
Rodzaj |
Kod CN |
Ilość |
|
1 |
Piwo otrzymywane ze słodu |
2203 00 |
35.000 litrów miesięcznie |
|
2 |
Wina i wyroby winiarskie: |
|||
1) |
wino ze świeżych winogron włącznie z winami wzmocnionymi |
ex 2204 |
||
2) |
wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi |
2205 |
25.000 litrów miesięcznie |
|
3) |
pozostałe napoje fermentowane (np. cydr (cidr), perry i miód pitny) |
ex 2206 00 |
||
3 |
Wyroby spirytusowe: |
|||
1) |
alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu 80% obj. lub więcej |
2207 10 00 |
||
2) |
alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe |
2208 |
10.000 litrów miesięcznie |
|
4 |
Wyroby tytoniowe: |
|||
1) |
cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu |
2402 |
600.000 sztuk miesięcznie |
|
2) |
tytoń do palenia, nawet zawierający namiastki tytoniu w każdej proporcji |
2403 10 |
200 kg miesięcznie |
|
5 |
Pozostałe towary w ilościach zapewniających bieżącą działalność barów, mes i kantyn, prowadzonych przez Kwaterę lub Centrum Szkolenia Sił Połączonych w Bydgoszczy zlokalizowanych na jego terenie |